Kortsluiting en stekkerproef

Kortsluiting komt in de meeste gevallen op een ongelegen moment. Als u te maken heeft met kortsluiting kunt u zelf een aantal controles uitvoeren. Met behulp van een stekkerproef komt u erachter hoe de kortsluiting is ontstaan.

 

Volg onderstaande stappen als u een stekkerproef wilt uitvoeren:

1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen.

2. Verwijder in uw gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten. Vergeet de stekkers in bijvoorbeeld uw schuur of berging niet!

3. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in uw meterkast opnieuw in.

4. Plaats nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.

5. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit apparaat de oorzaak van de storing. Zorg voor reparatie of vervanging van dit apparaat.

6. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting. Blijft uw aardlekschakelaar uitvallen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw installatie.

 

Als het probleem in uw installatie blijkt te zitten is het aan te raden om een erkend installateur in te schakelen. Bel hiervoor naar 0341 - 425 926.