Riool ontstoppingen / Camera inspecties

Een rioolverstopping of een afvoerverstopping ontstaat bijna nooit spontaan. Vaak is de verstopping al een tijdje aanwezig, maar laat deze nog wel water door. Vaak duurt het langer voordat de douchebak, of spoelbak leeg gelopen is, of maakt deze een borrelend geluid als het toilet doorgetrokken wordt. Dit duidt op een beginnende verstopping.

 

Afvoerverstopping

Een afvoerverstopping ontstaat vaak door zeep of vetresten. Dit gaat heel geleidelijk aan, tot op het moment de afvoer helemaal dicht zit, vaak wordt er dan pas actie ondernomen. Eerst probeert men zelf de verstopping op te lossen met een veer of ontstoppingsmiddelen. Vaak echter is de verstopping zo hardnekkig, dat er een ontstoppingsbedrijf aan te pas moet komen. Een riool ontstoppingsbedrijf ontstopt uw riool met professioneel apparatuur.

 

Rioolverstopping

Een rioolverstopping kan ook diverse oorzaken hebben. Zo kan het voorkomen dat er te veel materialen door het riool gespoeld zijn, die er helemaal niet in het riool thuishoren. Denk hierbij aan vochtige doekjes, verkeerd toiletpapier en vet. Deze verstoppingen kunnen wij, normaal gesproken, betrekkelijk eenvoudig voor u oplossen. Het oplossen van deze verstoppingen is meestal binnen 1 uur gebeurd, mits er geen breekwerk, of veel graafwerk moet worden verricht. Bijna al deze verstoppingen worden met hoge waterdruk, met verschillende spuitkoppen en freesen opgelost.

Wij inspecteren het riool om eventuele rioolproblemen te signaleren met behulp van een camera. Een camera inspectie van het riool is altijd verstanding om uit te voeren. Hiermee wordt namelijk een goed beeld gegeven betreft de contitie van riolering of afvoer, zodat u weet waar u aan toe bent.